top of page

Iz Poreča prinesli dva zlata pokala

Že tretje leto zapored smo se udeležili mednarodnega Božičnega turnirja v Poreču, ki je bil letos jubilejni - 20. Na turnirju so sodelovale ekipe iz šestih držav – Hrvaške, Slovenije, Srbije, Italije, Francije in Švice s preko 1800 igralci in igralkami.  Naš klub je zastopalo 35 igralcev in ena igralka, ki so tekmovali v štirih ekipah, razdeljenih po letu rojstva – 2006, 2008, 2009 in 2010.

Generacija 2006 je že tretjič zapored osvojila prvo mesto, s štirimi odigranimi tekmami in štirimi zmagami. V tej kategorij je sodelovalo 10 ekip, ki so tekmovale v treh skupinah. Zmagovalci vsake skupine so se na koncu pomerili med seboj.  V boju za prvo mesto so fantje najprej premagali ekipo Save iz Srbije (74:37) na zadnji tekmi pa še ekipo Šentvida (67:45). Tudi generacija 2008, ki je tokrat prvič nastopala samostojno, je v svoji kategoriji osvojila prvo mesto. V tej kategoriji je sodelovalo 20 ekip, ki so tekmovale v šestih skupinah. Ekipa 2008 je odigrala pet tekem in na vseh zabeležila zmago. Za prvo mesto se je najprej pomerila z ekipo Pallacanestro Budrio (54:24) iz Italije, nato pa še z ekipo Vrhnike (57:43).

Dober vtis je pustila tudi ekipa letnika 2009, med drugimi na račun borbene in korektne igre, kljub včasih nenavadnemu sodniškemu sojenju. Odigrala je pet tekem in zabeležila dve zmagi. Letnik  2010 se je turnirja udeležil z devetimi dečki in eno deklico, polovica ekipe pa je bila mlajša – letnik 2011. Čeprav rezultatsko niso buli tako uspešni kot starejši kolegi, saj so na petih tekmah zabeležili le eno zmago, so prikazali kombinatorno igro in se skozi tekme privajali na sodniški kriterij, ki je dovoljeval veliko fizičnega kontakta.

Čestitke igralcem in trenerjem za dosežene rezultate in prikazano igro!

Enako pomembno (če ne celo bolj!) kot pokali in medalje, ki so jih igralci prinesli domov, pa je dejstvo, da je kljub dihal kot eno. To pozitivno vzdušje se je odražalo tako med tekmami, v bučnem navijaškem vzdušju in vzajemnem spodbujanju ekip, kot tudi med ostalo »podporno« ekipo v sestavi trenerjev, pomočnikov trenerjev in staršev, ki so v ozadju opravili vse potrebno, da so lahko ekipe nemoteno tekmovale.158 views

Comentários


bottom of page