top of page

KOŠNovice 11.-17.12.2023: Koš je koš, pa čeprav od nasprotnika

Sobota pa je bil poseben dan za ekipo U10. Ne samo zato, ker je bila to prvi državni turnir pod okriljem KZS, ampak tudi zato, ker je bil za vse to tudi »prvi« uradni nastop pred gledalci. Z vsem kar ob prvem javnem nastopu »paše« zdrave – pričakovanja, veselje, trema … Njihov trener Rojko je po tekmi dejal, da so se otroci izkazali z borbeno igro in dodal: »V želji po čim več zadetkih se je tu in tam poskusilo tudi z meti na lasten koš.« Ampak tudi to je del učenja in ker pa se rezultat ne beleži, lahko zaključimo, da je pomembno koš »zadet«, pa čeprav nasprotnikovega.

Ekipa U12 se je udeležila zaključka Maestro lige v Ilirski Bistrici, kjer je sodelovalo vseh 12 ekip. Otroci so tako dobili priložnost, da še enkrat pokažejo, kaj so se do sedaj naučili na treningu. Sicer pa je v okviru letošnjega tekmovanja v Maestro ligi dobilo priložnost za igro 24 otrok.

Ekipa fantov U20, ki sicer igra v 2. SKL, je odigrala pet tekem, štiri v prvem delu tekmovanja in v tem tednu tudi prvo iz drugega dela. Na vseh tekmah so zabeležili zmago, za zadnjo, ki so jo priigrali z Jesenicami (97:69) pa je trener Milović izpostavil zelo dobro igro vseh igralcev. 

Zmage so se veselili tudi fantje iz ekipe U16 oranžni, ki so tekmo protu Globusu dobili s 83:67. Predvsem na račun dobre obrambe v zaključku tekme.

Se pa iz zaporedja porazov nekako ne more izviti članska ekipa, ki je izgubila tudi tokrat, proti ekipi Hidrie (71:84).

Tudi ekipa U14 ja na koncu morala priznat poraz proti odlični ekipi Portoroža (64:68). Trener Troha je po tekmi povedal: »Z malo več zbranosti pri izvajanju prostih metov, bi se lahko tudi mi veseli zmage in uvrstitve med 16 ekip. Čestitke fantom za borbenost! Kljub temu, da so bili po tekmi zelo razočarani, je to šola tudi za naprej. Šport je sestavljen iz zmag in porazov, tega se morajo naučiti.«

V tednu, ki je pred nami, ne bo tekem. Prve tekme začnejo šele po novem letu. Nas bo pa v tem tednu obiskal Dedek Mraz. Med 26. in 29. decembrom pa 4 ekipe sodelujejo na Božičnem turnirju v Poreču.49 views

Commentaires


bottom of page