top of page

KOŠNovice 12.-18.2.2024: Srečanje z reprezentantom Aleksejem Nikolićem

Štejemo si v čast, da si je Aleksej Nikolić, ki je nekaj treningov pred dvema prihajajočima kvalifikacijskima tekmama za EP 2025 imel v telovadnici ŠC, vzel čas tudi za srčenje z nami. »Ali«, kot ga kličemo Postojnčani, trenutno član slovenske reprezentance in tudi zlati reprezentant iz EP 2017, je svojo košarkarsko pot začel kot član našega društva. Zato ima srečanje z njim še toliko večjo »težo«. Poleg tega pa je srečanje v živo, od blizu, čisto nekaj drugega, kot preko ekrana ali s tribune. Hvala Ali za te dragocene trenutke, ki si jih namenil našim košarkarjem in košarkaricam!

Celoten tekmovalni izid prejšnjega tedna je 3:3 – ekipe so zabeležile 3 zmage in 3 poraze. Dve zmagi je priigrala ekipa U18, tretjo pa U16 oranžni.

Fantje U18 so najprej igrali z ekipo Ljubljana A (87:74), nato pa še z ekipo Krka beli (84:81). Trener Troha je zapisal, da so do zmage z Ljubljano prišli lažje od pričakovanj, da pa je bila tekma s Krko prava prvenstvena tekma.

Ekipa »oranžnih« U16 si je zmago priigrala z Globusom (60:54), na tekmi, z veliko nihanj v napadu in v obrambi, kar po mnenju trenerja Sajovica meče nekaj »sence« na priigrano zmago.

S porazom pa sta se zaključili obe tekmi »črnih« U16 in tekma ekipe U20. U16 črni so igrali s Triglavom (74:78) in Rogaško (68:87), U20 pa z Jesenicami (82:87). Vendar pa porazi niso rezultat slabe igre. Ekipo U16 pestijo poškodbe in tako ostaja brez igralca Aleksa Tomažiča do konca sezone, Robin Žigon pa je že daljše obdobje brez treningov. In kot dodaja trener Troha: » …so nam poškodbe obrnile sezono v smer v katero nismo želeli«. Ekipa U20 je izgubila po podaljšku, so se pa fantje borili, vendar se je na koncu poznala odsotnost šestih starejših igralcev.

V »počitniškem« tednu bosta odigrani 2 tekmi. Člani bodo v petek, 23.2. ob 18:45 igrali doma z Jesenicami. Vabljeni, da jih pridete spodbujat! V nedeljo, 25.2. pa ekipa U20 igra v gosteh s Portorožem. Podrobnejši razpored tekem lahko spremljate na spletni strani KD v zavihku »TEKME IN DOGODKI«. Pod posamezno najavo tekme najdete tudi povezavo do tekme in statistike na spletne strani KZS.242 views

Comentários


bottom of page