top of page

KOŠNovice 13.-19.5.2024: Vedran Morović predajal svoje znanje na podaljšanem vikendu z mladimi košarkarji

Naši košarkarji in trenerji so imeli pretekli vikend ponovno priložnost učiti se od priznanega strokovnjaka na področju košarkarske tehnike in kineziologije. Vedran Morović, ki se je v svoji bogati košarkarski karieri soočal z veliko poškodbami, se je po zaključku svoje igralske kariere posvetil košarkarski tehniki v kombinaciji z vajami za preprečevanje poškodb.

Morović, ki je svoje znanje in izkušnje pridobival skozi leta igre na visokem nivoju, je mlade košarkarje in njihove trenerje učil o pomembnosti preventivnih vaj, pravilne telesne drže in tehnik za preprečevanje poškodb. Podaljšani vikend, namenjen izobraževanju in individualnemu delu z mladimi igralci, je bil poln intenzivnih treningov.

"Mladi košarkarji so naša prihodnost, zato je izjemno pomembno, da jih učimo pravilnih tehnik že od začetka. Le tako lahko zmanjšamo tveganje za poškodbe in podaljšamo njihove kariere," je dejal Morović. Dodal je še, da ga veseli delati z mladimi, saj vidi njihov potencial in željo po učenju.

Ne samo košarkarji, tudi trenerji in vodstvo kluba so bili navdušeni nad možnostjo sodelovanja z Morovićem, ki je s svojim pristopom in strokovnostjo navdihnil mnoge. Trenerja sta svoje razmišljanje strnila tako: »Treningi z Vedranom so tako nam trenerjem kot tudi igralcem dali zelo veliko. S svojim pristopom in avtoriteto je pokazal fantom kakšen mora biti njihov pristop k treningom ter kaj pomeni disciplina. Pri vajah pa nam je pokazal, na kaj moramo biti bolj pozorni ter katerim stvarem moramo v bodoče posvetiti več časa in energije.« Podobnega mnenja je tudi predsednik društva: "Morovićev pristop k preventivi in kineziologiji je nekaj, kar bi morali vključiti v vsakodnevne treninge vseh športnikov. Njegovo znanje je neprecenljivo."

Podaljšani vikend je bil tako poln novega znanja in koristnih napotkov, ki bodo mladim košarkarjem pomagali na njihovi športni poti.133 views

Comments


bottom of page