top of page

KOŠNovice 16.-22.10.2023: Košarkarski dvoboji s Koprom

Teden so zaznamovale tekme z ekipami iz Kopra, ki so bili naš nasprotnik na kar štirih tekmah. In na vseh štirih tekmah so se naši košarkarji veselili zmage. Najprej so se v soboto z ekipo Koper oranžni pomerili fantje U14, kjer so priložnost za igro dobili mlajši člani ekipe, nosilci igre pa so počivali. Priložnost so odlično izkoristili in tekmo končali z rezultatom 98:33.

Sledila je tekma članov, ki so po dveh domačih porazih uspeli zadržati zmago doma (91:69). Po tekmi je trener Petrović povedal: »Vedeli smo, da nas čaka težka tekma saj je ekipa Kopra dobro vodena ekipa, z mešanico izkušenj in mladosti. Pristop je bil pravi, vendar smo v prvem polčasu dovolili nasprotniku, da se je razigral in temu primerno dobili preveč košev. Na odmoru smo se dogovorili, da še bolj zagrizemo v obrambi. Fantje so se držali dogovora in s pravo energijo na koncu zasluženo slavili. Hvala vsem navijačem za podporo, ta zmaga je tudi njihova.« Člani so v tem tednu odigrali tudi tekmo za Pokal Spar z ekipo Hidrie, kjer so se dobro zoperstavili izkušeni zasedbi. Po zaostanku ob prvem polčasu so se z dobro igro v obrambi in posledično v napadu vrnili v igro. Kljub temu pa se jim na koncu ni izšlo (70:84)

V nedeljo sta sledili še dve tekmi in sicer se je ekipa U16 črni pomerila z ekipo Koper rumeni, ekipa U20 pa z ekipo Koper. U16 so tekmo, ki je bila po mnenju trenerja Trohe trda in na trenutke tudi groba, zaključili 76:69. »Po zaslugi odlične igre v obrambi, v napadu pa je bilo še vedno preveč napak. S to zmago smo nadgradili presenetljivo zmago iz prejšnjega kroga proti Cedeviti Olimpiji,« je še dodal trener. Ekipa U20 je odigrala svojo prvo letošnjo tekmo. »Od prvega minuta smo nadzorovali rezultat tekme in povsem zasluženo premagali (88: 61) sicer odlično ekipo iz Kopra. Na tekmi smo nastopili oslabljeni, brez Jerneja Praperja«, še dodaja trener Milović.

Prvo tekmo v tekmovalnem delu je odigrala ekipa U16 oranžni, z ekipo Alive Ajdovščina (82:97). Po besedah trenerja Sajovica, so fantje tekmo začeli suvereno. »Do polčasa smo držali vodstvo v svojih rokah. V drugem delu tekme pa nam je zmanjkalo koncentracije in kondicije, posledično smo tako naredili tudi precej osebnih napak. Na treningih bomo tako še bolj zavihali rokave!«

Tekmovalno pester konec tedna je imela tudi ekipa U12. V soboto so z vrstniki iz Pivke v okvir Dneva pivške košarke odigrali izenačeno tekmo (52:52). »Zadnjo četrtino je ekipa z zagrizeno igro v obrambi uspela izničiti dvomestni zaostanek. Oba trenerja sta se strinjala, da se podaljšek ne odigra,« je po tekmi še dodal trener Rojko. V nedeljo pa so odšli v Idrijo, na 3. turnir MAESTRO lige. »Zgodnji začetek tekme proti domačinom je botroval temu, da je bilo skupaj doseženih le 57 točk, medtem ko jih je na tekmi z Dornberkom »padlo« kar 93«, je bil mnenja njihov trener.149 views

Comments


bottom of page