top of page

KOŠNovice 18.3.-24.3.2024: Ekipa U10 gostila turnir

Ekipa U10 je na turnirju v Postojni nastopila s trinajstimi fanti in dvema dekletoma. Gostila je ekipo iz Cerknice in sosednjih Orlov. Trener Rojko je o turnirju napisal: »Proti visoki ekipi Cerknice smo težje prihajali do odprtih metov in zato več zaključevali s prodori pod  koš. Tekma proti Orlom (modri) je bila bolj dinamična, s hitrimi prenosi žoge  in zaključki. Vsi otroci so izkoristili igralne minute, večina pa se je tudi vpisala med strelce.«

Tekma ekipe U14 je zahtevala precejšnjo zbranost igralcev, je zapisal trener Troha, saj so se nasprotniki iz Medvod izkazali kot zelo dober nasprotnik. Končni rezultat pa v vseeno v korist naše ekipe – 78:46.

Tekmovali sta tudi obe ekipi U16. »Črni« so odigrali zadnjo tekmo rednega dela in sicer z ekipo Krka Beli. Tekma, ki ni imela odločilnega značaja, se je  končala z 98:77 v korist nasprotnikov. Sledijo priprave na kvalifikacijsko tekmo za mesto, ki vodi na zaključni turnir. »Oranžni« so premagali ekipo Pivke (84:48). Trener Sajovic je o tekmi napisal: »Kljub zelo motivirani domači ekipi, smo tekmo imeli pod kontrolo od začetka pa do konca.« Na obeh tekmah so priložnost za igro dobili vsi fantje, kar je pomembno za nabiranje izkušenj in samozavesti za naprej.

Igro ekipe U20 z Domžalami je trener Troha opisal kot »raztrgano« oziroma kot nepovezano in z dosti napakami. »Ampak na koncu je prevladala naša kvaliteta in zmaga (76:53) je zasluženo potovala z nami v Postojno,« je zaključil trener.  

V tem tednu pred veliko nočjo naše ekipe ne bodo imele tekmovanj na državni ravni. Bo pa teden kljub temu tekmovalno obarvan, s tekmovanji na turnirjih v tujini.  Starejši fantje, letnik 2006 – 2008, odhajajo v Sarajevo, kjer bodo tekmovali v kategoriji U18. Mlajši fantje, letnika 2008 in 2009, pa se bodo udeležili turnirja v Poreču in tekmovali v kategoriji U15. Leon Jereb pa je z leto starejšimi – reprezentanco U18 med 23. in 28. marcem na pripravah na Rogli. Po zaključku priprav, 29. marca, pa odpotujejo v Nemčijo, kjer se bodo udeležili turnirja Albert Schweitzer v Mannheimu.117 views

Commentaires


bottom of page