top of page

KOŠNovice 27.-3.12.2023: Ko trener pove, da je bila odigrana najboljša tekma sezone …

Je to »motivacijska bomba« za igralce in »balzam« vse ostale vključene v košarkarsko dogajanje ekipe in kluba. Piko na »i« pa je dodala še uvrstitev ene od ekip med osmih najboljših v Sloveniji.

Pohvalo trenerja Trohe za najboljšo tekmo sezone si je prislužila ekipa U14, ko se je v okviru Mini pokala Spar z zmago (89:62) proti ekipi Calcit iz Kamnika uvrstila med 32 ekip. Čestitke igralcem, igralkam in trenerju!

Med osem najboljših ekip pa se je, kot pričakovano, uvrstila ekipa U16 črni, ki je skupinski del tekmovanja končala na drugem mestu, s petimi zmagami in enim porazom. S tem se je uvrstila v skupino osmih najboljših ekip v Sloveniji, ki se bodo borile za zaključni turnir. Bravo fantje, bravo trener! Zadnjo tekmo v 1. delu tekmovanja so odirali proti ekipi Gorice in zaključila s 76:60 v svojo korist. Tekma s tekmovalnega vidika ni imela večjega pomena, je bila pa priložnost za nabiranje minut na igrišču za fante, ki so sicer tekom sezone imeli manj priložnost za igro.

Trener Troha je bil zadovoljen tudi z igro ekipe U18: »Tekmo so prvič letos odigrali na visokem nivoju že od prve minute in temu je botrovala visoka razlika v našo korist že ob polčasu.« Končen rezultat tekme je bil 105:68.

Napredek v igri ekipe U16 oranžni pa je izpostavil tudi trener Sajovic: »Pohvaliti moram igro v obrambi, ki je precej boljša kot na začetku sezone. Kar nekaj igralcev je danes pustilo zelo dober vtis in me presenetilo s svojim pristopom in borbenostjo.« Dodaja pa še, da se kljub zmagi (77:61), doseženi proti ekipi Koper modri, na tekmah še vedno pojavlja preveč nihanj v igri. Kar bo »domača naloga« za treninge v premoru pred drugim delom tekmovanja. Prvi del tekmovanja so sicer zaključili na drugem mestu v skupini, z dvema zmagama in dvema porazoma. Sedaj pa čakajo na nove nasprotnike.

Gostovanje članov na Jesenicah pa rezultatsko gledano ni bilo tako spodbudno, saj se je zaključilo s 76:62 v korit gostiteljev. Ekipa Jesenic je izkušena in izredno močna pod košem. In kot pravi trener, je to eden od izzivov naše članske ekipe: »Fantje so dali vse od sebe, vendar pa imamo z ekipami, ki igrajo bolj fizično in na moč, več težav. Temu se skušamo skozi treninge prilagoditi, vendar nas čaka še veliko dela. Vsi bomo enostavno morali dati več od sebe, tako na treningu, kot na tekmi.« Ampak tudi porazi so del končnega uspeha in hkrati motivacija za dodatno za delo na treningu.

Ekipa U12 je v zdesetkani zasedbi odigrala še peti turnir Maestro lige v Portorožu, o katerem je trener Rojko dejal: »Medtem, ko je igra z Izolo potekala gladko, pa smo z domačini (3x3 Piran) imeli kar nekaj problemov.«

V tednu, ki je pred nami, se bo za domače ekipe odvilo osem tekem, štiri doma in štiri v gosteh. Z domačimi tekmami začne ekipa U18, ki bo igrala v torek, 5.12., z Gorico. V soboto, 9.12., bo ekipo U14 gostila Ježico. V nedeljo, 10.12. ob 10.00, prične državno tekmovanje za U12. Ekipa »črnih« gosti turnir v Postojni, »oranžni« pa se podajajo v Idrijo. Vabljeni, da pridete spodbujat ekipe! Podrobnejši razpored tekem lahko spremljate na spleten strani KD v zavihku »TEKME IN DOGODKI«. Pod posamezno najavo tekme najdete tudi povezavo do tekme in statistike na spletne strani KZS.225 views

留言


bottom of page