top of page

KOŠNovice 29.-4.2.2024: Zmaga po podaljšku za člane

Petkova članska tekma je bila odlična za navijače z nizkim pritiskom, malo manj pa za vse ostale, saj je bila napeta do zadnje sekunde. Ampak navijaške »muke« so bile na koncu poplačane z zmago (74:73)  po podaljšku proti ekipi Cedevite Olimpije ml. To je četrta zmaga zapored, ki je po besedah trenerja Milovića rezultat dobre obrambe skozi celo igro. Meni pa tudi, da ekipa članov na tem prvenstvu še ni rekla zadnje besede. Bravo fantje in trener, navijači pa smo v pričakovanju naslednje tekme in pripravljeni, da »odigramo« šestega igralca!

Fantje U20 so tokrat morali prepustit zmago (92:74) višji in bolj uigrani ekipi iz Sežane. Kot je dejal trener Milović, so fantje precej višje igralce težko krili pod košem, so se pa kljub temu borili do zadnjega.

Ekipa U18 je odigrala »rutinirano« tekmo z ekipo Šentjur Tajfun, je zapisal trener Troha in zaključila z rezultatom 89:67. 

Tekmi sta odigrali tudi obe ekipi U16 in obema se na koncu ni izšlo z zmago. Za »črne« (61:67) je trener Troha napisal: »Glede na to, da našo ekipo pestijo poškodbe, smo se odlično upirali ekipi Krke, ki je po moje mnenju prvi favorit za končno prvo mesto. Žal pa ostaja grenak priokus, ker nismo izkoristili svojih priložnosti. Glave gor in gremo dalje!« Trener Sajovic pa je za »oranžne« (70:80)  zapisal: »Kljub našemu res slabem metu iz igre, kar pa ne velja za domačo ekipo Triglava B, smo bili do konca tekme v igri za zmago. Končnico smo ponovno odigrali slabo, s preveč napakami, tako da so domačini zasluženo zmagali. Zadovoljen sem s pristopom svojih fantov, kljub porazu jim nimam kaj očitati.«

Tekma dveh neporaženih ekip U14 se je končala v korist naše ekipe.  »Zmaga (98:55) proti ekipi Tera Tolmin je rezultat dobre agresivne obrambe in hitrih protinapadov.« je mnenja trener Troha.

Ekipa U12 črni je na zadnjem turnirju 1. kroga zabeležila polovičen izkupiček. »Prvo tekmo s Pivko je zaznamoval uspešen napad in čvrsta obramba, za drugo z Orli pa je že zmanjkovalo sape, noge pa so bile težke. Pomagal ni niti sodniški kriterij, saj se pri teh starostnih kategorijah redko zgodi, da morajo igro s petimi osebnimi napakami zapustiti trije igralci ene ekipe.« je komentiral trener Rojko.  Tekmovanje U12 se po daljšem premoru nadaljuje spet 10. marca.

V tednu bodo ekipe odigrale 8 tekem, dve na domačem igrišču, tri na OŠ Miroslav Vilhar in tri v gosteh. Tekmovalni teden na ŠC Postojna začne ekipa U20, ki bo v torek, 6.2. ob 17:30 igrala z ekipo Portoroža, v četrtek, 8.2. ob 11.00 sledi tekma ekipe U16 črni. Na OŠ Miroslav Vilhar v soboto, 10.11. ob 10:00 igra ekipa U14, v nedeljo, 11.11 pa ob 10:00 najprej igrajo U16 oranžni, nato pa ob 20:30 še U20. Vabljeni, da jih pridete spodbujat! Ostale tekme bodo odigrane v gosteh. Podrobnejši razpored tekem lahko spremljate na spleten strani KD v zavihku »TEKME IN DOGODKI«. Pod posamezno najavo tekme najdete tudi povezavo do tekme in statistike na spletne strani KZS.134 views

Comments


bottom of page