top of page

KOŠNovice 4.-10.12.2023: Dve ekipi v boju za »final 8«

V prejšnjih novicah smo pisali, da se je med osem najboljših ekip, ki se bodo borile za zaključni turnir, uvrstila ekipa U16 črni. V tem tednu so s prvim delom tekmovanja zaključili tudi fantje U18 in se ravno tako uvrstili v boj za »final 8«. Čestitke fantom in trenerju obeh ekip!

Sicer pa je ekipa U18 v preteklem tednu odigrala dve tekmi. Na domačem igrišču so premagali Gorico (96:74), v gosteh pri Cedeviti Olimpiji pa so izgubili (100:80). Kljub temu pa so tekmovanje v tem delu zaključili na prvem metu, s petimi zmagami in enim porazom. Kot je povedal trener Troha, sta bili tekmi kot nekakšna priprava na tekmovanja v drugem delu: »Tekma z Gorico je postregla z moško in fizično igro na obeh straneh in je bila dobra primerjav za tekme, ki nam sledijo v drugem delu tekmovanja. Na tekmi s Cedevito Olimpijo smo videli, kaj nam še manjka in bomo to poskušali na naslednjih treningih odpraviti.«

S tekmovanjem na državnem nivoju so začeli tudi igralci v starostni skupini U12 in sicer tekmujeta dve ekipi – U12 črni, otroci starejšega letnika, in U12 oranžni, otroci mlajšega letnika. U12 črni so igrali doma in prvo tekmo odigrali s Pivko, ki je zasluženo zmagala (6:9), saj je bila v vseh pogledih boljša od nas. Druga tekma, »sosedski dvoboj« z Orli, se je kljub tesnim izidom po četrtinah, končala z domačo zmago (10:6). U12 oranžni so gostovali v Idriji. V izenačeni tekmi z  vrstniki iz Ilirske Bistrice so bili spretnejši in natančnejši (10:6), proti  kakovostnejšim domačinom pa je bila igra preveč enosmerna, da bi se iz nje kaj naučili (4:12). »Kljub temu so otroci "borbali" do zadnjega sodnikovega žvižga,« je zaključil trener Rojko.

Člani so igrali v Ljubljani in tudi tokrat se jim ni izšlo. Po tekmi, ki se je končala z rezultatom 59:47 za Ljubljano, je trener Petrović zapisal: »Škoda, da fantje niso izkoristili idealne priložnosti za pomembno zmago v gosteh, ampak to je cena mlade in neizkušene ekipe,« ki so jo dodatno pestile še poškodbe in bolezni.

V tednu, ki je pred nami, se bo za domače ekipe odvilo šest tekem, dve doma in štiri v gosteh. Na domačem igrišču bosta tekmi v nedeljo, 17.12. in sicer bodo U16 oranžni gostili ekipo Globusa, U20 pa ekipo Jesenic. Vabljeni, da jih pridete spodbujat! Podrobnejši razpored tekem lahko spremljate na spleten strani KD v zavihku »TEKME IN DOGODKI«. Pod posamezno najavo tekme najdete tudi povezavo do tekme in statistike na spletne strani KZS.151 views

Comments


bottom of page