top of page

KOŠNovice 5.-11.2.2024: Pustno okrepljena članska zasedba

Pust je poskrbel, da je imela članska ekipa v soboto okrepljeno igralsko zasedbo, zato zmaga (72:51) ni bila pod vprašajem (Op.: slika tokratne članske ekipe pove vse!). Tudi trener Milović je mnenja, da sta obe ekipi pokazali zelo dobro igro, predvsem pa je izpostavil fenomenalno obrambo svojih varovancev v zadnji četrtini, ko so nasprotnikom »dovolili« samo 5 točk.

Ekipa U20 je, ravno tako pod vodstvom trenerja Milovića, odigrala dve tekmi in obe zaključila z zmago.  V začetku tedna najprej z ekipo iz Portoroža, kjer je bila dosežena »stotka« (107:77), v nedeljo pa še z Vrhniko (81:69). Po tekmi z Vrhniko je trener izpostavil »višino« igralcev nasprotne ekipe, ki pa se na igrišču ni čutila, saj so bili naši fantje enakovredni v skoku in na koncu tretje četrtine celo vodili za 21 točk.

Tudi ekipa »črnih« U16 je odigrala dve tekmi, obe z ekipo Ljubljana A (VBO), tokrat obe z zaključkom v korist nasprotnika (52:63 / 74:84). Poraza sta predvsem posledica poškodb, ki pestijo ekipo in zaradi česar bo ekipa brez enega ključnih igralcev do konca sezone.  Sicer pa je trener Troha tekmi pospremil z zapisom: »Novica, da bomo brez Aleksa do konca sezone, je bila za soigralce šok. So pa ostali fantje pokazali, da smo ne glede na vse enakovreden nasprotnik in kljub dvema porazoma pustili srce na igrišču.«

Da višina ni ključni element, ki vpliva na končni rezultat, se je pokazalo tudi na tekmi »oranžnih« U16 proti Jesenicam, ki se je zaključila z 72:48. »Kljub pomankanju višine smo z agresivno obrambo imeli tekmo pod kontrolo vse od začetka pa do konca.« je tekmo komentiral trener Sajovic.

Tekma ekipe U14 proti nasprotnikom iz Gorenje vasi je bila odigrana s precej nihanji v igri oziroma kot je po tekmi povedal trener Troha: »Na trenutke vrhunsko, na trenutke pa, kot da žogo prvič držimo v roki.« Kljub temu pa zmaga (95:54) ni bila niti v enem trenutku ogrožena.

V tednu bodo ekipe odigrale 6 tekem, dve na domačem igrišču, ostale v gosteh. V soboto, 17.2. ob 11.00 ekipa U18 igra s Krko, v nedeljo, 18.2. ob 10.00 pa ekipa U16 črni z Rogaško. Vabljeni, da jih pridete spodbujat! Podrobnejši razpored tekem lahko spremljate na spleten strani KD v zavihku »TEKME IN DOGODKI«. Pod posamezno najavo tekme najdete tudi povezavo do tekme in statistike na spletne strani KZS.198 views

Commentaires


bottom of page