top of page

KOŠNovice 6.-12.5.2024: Doseženih več zmag – na in izven igrišča

Glavnina klubskega dogajanja prejšnji teden je bila osredotočena na organizacijo in izvedbo zaključnega košarkarskega turnirja državnega prvenstva najboljših osmih ekip v državi za fante do 18 let, kjer so naši fantje dosegli odlično 3. mesto. S tem so še enkrat potrdili, da sodijo med najboljše oz. na sam vrh. Glede na prikazano igro v tekmi za 3. mesto tudi višje, kot je bila končna uvrstitev. Žal pa pri tovrstnih tekmovanjih ni vse odvisno od znanja, ampak tudi od pravil tekmovanja in »sreče« z nasprotnikom v tekmovalnem paru. Kakorkoli, za nas so zmagovalci!

Vse od sebe pa niso dali le fantje na igrišču, ampak tudi trenerji in ostala podporna ekipa. Trener Viki Troha  je po tekmi s Krko zapisal: »V nedeljo smo zaključili sezono z zmago proti Krki in se veselili osvojenega 3. mesta. Sezono lahko ocenim kot odlično, zastavljene cilje smo uresničili. Sploh pa sem ponosen, da med sezono nismo kalkulirali, kot nekatere druge ekipe, na katerem mestu moramo biti, da se v polfinalu izognemo ekipi Cedevite Olimpije, ki je bila prvi in edini favorit za zmago na finalu. V ekipi  so večinoma reprezentanti (tudi tujih reprezentanc). Četrtfinalno tekmo smo igrali prosti Braniku in jo kljub nekaj živčnosti na začetku, zanesljivo dobili. V polfinalni tekmi proti Olimpiji smo se odlično držali prve tri četrtine, potem pa  se je pokazal pomen večjega število kvalitetnih igralcev pri gostih. Tekmo za 3. mesto pa smo odigrali perfektno ter ob odličnem metu za 3 točke (18 zadetih trojk) in kolektivni obrambi zasluženo zmagali. Ob tem bi se zahvalil vsem v klubu, ki so nam omogočili turnir na tako visoki organizacijski ravni pred domačo publiko, ki je bil naš 6 igralec. Še enkrat hvala vsem za vse lepe trenutke.«

Predsednik KD Cristian Žigon je v zahvalnem pismu organizacijskemu odboru napisal: »Mislim, da smo mi - organizatorji pripravili oder, naši fantje pa so odigrali “košarkarsko pravljico”, ki so jo kronali s 3. mestom. To je bila tretja organizacija finalnega turnirja in mislim, da je vse skupaj teklo že kot dobro podmazan stroj. Če rezimiram vse SMS-e in čestitke, ki smo jih dobili,  so bili vsi - tako udeleženci, kot obiskovalci več kot zadovoljni. Seveda pa ostaja izziv za naslednje leto, da kočno stopimo na najvišjo stopničko.« Za tem je seveda ogromno prostovoljnega dela, predvsem s strani staršev, zato iskrena hvala vsem, ki so kakorkoli pomagali pri izvedbi in organizaciji turnirja.

Da je bil štiridnevni košarkarski dogodek odlično izpeljan, so v komentar turnirja navedli tudi predstavniki KZS, ki so bdeli nad potekom tekmovanja. KZS je bila tudi pokrovitelj tekmovanja in je med drugim prispevala dve vstopnici za Telemachov spektakel med Slovenijo in Litvo, ki bo 25. junija 2024 v ljubljanskih Stožicah, katerih dobitnica je mlada košarkarica Nina iz Pivke.

Seveda pa brez podpore in pomoči številnih sponzorjev in podpornikov, v finančni in materialni obliki, izvedba tovrstnega dogodka ne bi bila mogoča. Zato gre posebna zahvala tudi njim.

 

Večino preostalih ekip je tekmovalno sezono že zaključilo v aprilu, fantje U14 pa so zadnjo tekmo odigrali prejšnji teden, prosti ekipi Dornberka in dosegli visoko zmago 111:44. Trener Troha je tekmo pospremil z zapisom: »V zadnji tekmi sezone smo pokazali najbolj kolektivno igro z veliko natančnimi podajami in zaključki. Veselim se dela s fanti še naprej, ker jih je kar nekaj med njimi, ki kažejo veliko volje do dela in s tem napredka.«

 

Misli vodstva pa so že usmerjene v priprave na novo sezono. Optimistično in z novim elanom, k čemer je prispeval tudi sklep Občine Postojna, da so bila sredstva, prejeta s strani Občine Postojna, namensko porabljena. Spomnimo, da je bilo poslovanje KD v zadnjih mesecih pod drobnogledom Nadzornega odbora Občine Postojna ter dveh zunanjih revizijskih hiš, ki sta opravili ločeni reviziji. Deležni pa smo bili tudi javnega »pranja« in obrekovanja. Z izdajo pozitivnega mnenja revizorjev pa se je tudi ta zgodba uspešno zaključila. In to ravno v času zaključnega turnirja, kar je bronu fantov U18 dodalo še dodatni sij. Odločitev je povezana tudi s sprostitvijo finančnih sredstev s strani Občina Postojna, saj so bila le-ta zadržana, do zaključka postopka pregleda poslovanja. Kar pa je precej otežilo letošnje delovanje in poslovanje KD. Ampak konec dober, vse dobro!

Pomemben del uspehov so tudi naši trenerji, ki so v letošnji sezoni delo opravili odlično in s katerimi bomo sodelovali tudi v prihodnje. Glede na zastavljene cilje, vezane na vzpostavitev regijskega centra razvoja košarke, pa bomo na tem področju potrebovali dodatne moči in okrepitve. Zato k sodelovanju vabimo trenerje, ki bi se želeli priključiti naši trenerski ekipi in postati del uspešne postojnske košarkarske zgodbe. Za dodatne informacije pišite na kdpostojna@gmail.com ali pokličite na 031 677 360 (Cristian Žigon).153 views

Recent Posts

See All

Zahvala

Comments


bottom of page