top of page

KOŠNovice 9.-15.10.2023: Pet tekem, pet zmag

V preteklem tednu so ekipe odigrale pet tekem, dve doma, tri v gosteh, na vseh tekmah pa so zabeležile zmago. Med njimi tudi članska ekipa, ki je odigrala tudi prvo tekmo v gosteh, z ekipo Leone Ajdovščina. Po tekmi je trener Petrovič takole strnil svoje vtise: »Na težkem gostovanju so naši fantje z dobro in srčno igro prišli do zaslužene zmage proti izkušenejši ekipi Ajdovščine. Tekmo so gostitelji odprli z petimi zadetimi trojkami, a so fantje pokazali pravi karakter ter z vztrajnostjo in zaupanjem v ekipo rezultat obrnili in na koncu zasluženo slavili. Zmaga potrjuje, da smo na pravi poti, za fante pa pomeni še dodatno motivacijo za delo na treningih. Predvsem pa dvig samozavesti. Zahvala vsem navijačem in podpornikom, ki so pomemben del te ekipe in te zmage! Skupaj gremo naprej!«

Dve tekmi v kvalifikacijah je odigrala tudi ekipa U18 in se z visokima zmagama zasluženo uvrstila v 1. ligo. V sredini tedna so igrali s Tolminom (117:68), v soboto pa s Sežano (133:73). »Sedaj pa naprej!« pravi trener Troha, saj se pomembnejše tekme šele začenjajo.

»Padla je tudi Olimpija!«, bi lahko zapisali po tekmi U16, ko so fantje v Ljubljani zabeležili zmago z 68 proti 57. Tekma je bila po mnenju trenerja Trohe odlično odigrana, predvsem v obrambi, kjer so fantje res igrali kot ekipa. In dodaja: »V napadu pa ostaja še veliko rezerve, na temu bomo delali na treningih«.

Visoko zmago 110:32 je proti Pivki dosegla tudi ekipa U14. »Viden je bil napredek v primerjavi s prvo tekmo, predvsem v igri obrambe«, je mnenja trener Troha in dodaja da je ne glede na visok rezultat v vseh segmentih igre še veliko rezerv.

Tudi ta teden bo tekmovalno »bogat« in kar 6 tekem se bo odvilo na domačem igrišču ŠC Postojna. Vabljeni, da pridete gledat in spodbujat naše igralce. Razpored tekem najdete tu.192 views

Comments


bottom of page