top of page

Počitniške KOŠNovice: Naši člani so vse prej, kot »počitniški«

Poletje je čas za različne počitniške aktivnosti, ki pa za naše člane niso »počitniške« v pravem pomenu besede, saj so še kako aktivni na različnih področjih.

Članica Mateja Magajna Žigon se je konec prejšnjega tedna vrnila iz Evropskega prvenstva za veterane, ki je potekalo v sosednji Italiji (Pesaro), med 22. in 30. junijem. Skupaj z ekipo košarkaric 40+, ki tekmujejo pod imenom Streetballers Ladies, so na prvenstvu dosegle osmo mesto. »Začele smo zelo dobro, dosegle tri zmage v predtekmovanju, nato klonile proti Avstriji v četrtfinalu ter za eno točko proti Litvi in po podaljšku proti Veliki Britaniji. Zaključile smo na osmem mestu, kar je zadovoljivo, glede na to, da je ekipa skupaj šele od lanskega septembra in da je povprečna starost igralk 48 let.« je tekmovanje komentirala Mateja. V klubu smo ponosni na našo članico in verjamemo, da bodo dosežki na naslednjih tekmovanjih še boljši. Naslednje mednarodno tekmovanje jih čaka že konec septembra, ko se bodo udeležile turnirja v Alassiu. Sicer pa tudi pri športu ni vse v medaljah, velikokrat je še bol pomembno tisto »drugo«, kar prinaša šport - povezovanje, navdih in veselje, ki ga lahko delimo z drugimi. Poleg tega pa je njihova predanost, vztrajnost in ljubezen do košarke lahko zgled vsem, ki se ukvarjajo s športom, ne glede na starost.

Naši člani sodelujejo tudi pri aktivnostih KZS, vezanih na nacionalni program za moško reprezentanco mlajših kategorij, ki so se začele že v maju. Leon Jereb in Samed Grošić sodelujeta na pripravah za U18  z letniki 2006, to so leto starejši fantje, glede na njuno starost. Sta med 13imi najboljšimi, ki so se ravnokar vrnili s turnirja v Turčiji, ki je potekal prejšnji konec tedna. V tem tednu nadaljujejo priprave v Sloveniji, že konec tedna pa potujejo na tekmo v Srbijo. Priprave in tekme, nekatere v tujini, nekatere doma, jih čakajo do 25. julija, ko odpotujejo na evropsko prvenstvo na Finsko. Na pripravah za U16 sta sodelovala tudi Timotej Stranjak in Robin Žigon, ki pa sta zaradi poškodb izpadla iz nadaljnjih priprav.

Prejšnji teden je potekal tudi tradicionalni košarkarski tabor v Ankaranu, letos že 13stič. Kot se za zaključek sezone spodobi, je bil bolj počitniško zastavljen. Seveda je »dišalo« tudi po košarki, še bolj pa po morju, vodi in ostalih družabnih igrah.

So se pa v tem tednu začeli izpopolnjevalni poletni treningi, ki bodo potekali vse do konca avgusta in so namenjeni igralcem od 14. leta dalje. Na treningih bosta poleg trenerjev sodelovala tudi dva kineziologa, z vajami za razvoj moči in eksplozivnosti.195 views

Comentarios


bottom of page