top of page

Znani so pari današnjega polfinala

Včerajšnji četrtfinale se je za naše fante zaključil z zmago, kar pomeni napredovanje v polfinale, kjer se bodo danes ob 18.00 pomerili z ekipo Cedevite Olimpije. Drugi par polfinala pa sestavljata ekipi Slovana in Krke, ki se bosta pomerili ob 15.30. Prvi pomemben dan je za nami, danes pa spet vabljeni v dvorano Šolskega centra, da v še večjem številu podpremo naše fante.

Poročilo tekem četrtfinala:

ECE TRIGLAV A : SLOVAN A (77 : 84)

V prvi četrtfinalni tekme sta se pomerila kranjski Triglav in ljubljanski Slovan. Tekmo so odlično začeli igralci Slovana in sredi 1. četrtine povedli s 15:5. Sledila je minuta odmora na zahtevo Triglava, ki se je nekoliko približal , a četrtino vseeno zaključil z devetimi točkami zaostanka (22:13). V drugi četrtini so Slovanovci še dodatno stopili na plin in večali svojo prednost. Ta je ob polčasu znašala 18 točk. Slovan je v prvem polčasu prevladoval v skoku (26:15), prvi strelec je bil Leon Ivičič z 12imi točkami, pri Triglavu pa kapetan Filip Petkovski z 10imi.

V drugi polčas so odlično krenili igralci Triglava, ki so hitro dosegali točke, igrali čvrsto obrambo ter se sredi tretje četrtine približali samo na šest točk zaostanka (50:44). Takrat pa so se prebudili tudi Ljubljančani, dosegli so 13 točk, Kranjčanom pa dovolili le še 4 točke do konca četrtine (48:63). V zadnji četrtini je Slovan le še nadziral rezultat in tekmo mirno pripeljal do konca ter slavil s 84:77.

Pri Slovanu je največ točk dosegel Ivičič - 36, pri Triglavu pa Petkovski 30.


KRKA BELI : LJUBLJANA A (83 : 71)

Druga četrtfinalna tekma med Krko in Ljubljano se je začela v znamenju Ljubljančanov. Hitro so povedli, zadevali z vseh položajev in si po prvi četrtini priigrali lepo prednost (28:17). Krka je v drugi četrtini dvignila svojo raven igre, odigrali so precej bolje v napadu in do polčasa zmanjšali prednost Ljubljane (50:43).

V tretji četrtini so prevladovali igralci Krke, v obrambi so odigrali odlično, saj so Ljubljančanom v tem delu igre dovolili le 9 točk, sami pa so jih dosegli 19 ter zaostanek spremenili v vodstvo (62:59). Tudi v zadnji četrtini so košarkarji Krke nadaljevali z odlično obrambo in višali svojo prednost. Končni rezultat 83:71. Pri Ljubljančanih je bil najboljši strelec Amadej Štular, ki je dosegel 24 točk, pri Krki je enako število točk dosegel Jazon Krošelj.


PERFECT MOVE POSTOJNA : AKK BRANIK MARIBOR (94: 65)

Tretjo četrfinalno tekmo so pred 800 gledalci odigrali Postojnčani in gostje iz Maribora. Domačini so tekmo začeli nekoliko nervozno in zgrešili številne mete, ko pa so se sprostili, je njihova prednost hitro narasla na dvomestno število. Prva četrtina se je končala z rezultatom 25:13 za Postojno. Tudi v nadaljevanju igralci Maribora niso našli odgovora na agresivno postojnsko obrambo in hiter ter kolektiven napad. Na polčas so gostje odšli z velikim zaostankom (55:33).

V tretji četrtini so se gostje uspeli približati domačinom na 14 točk, reagiral je postojnski trener z minuto odmora in od takrat naprej je Postojna vzpostavila ravnotežje ter pred zadnjo četrtino vodila za 18 (71:53). V zadnji četrtini zmaga domačinov nikoli ni bila vprašljiva, končani rezultat (94:65). Pri Postojni so izstopali: Jović in Jereb s po 20imi točkami ter Grošić (21 skokov) in Poženel Vilhar, ki sta jih dosegla 16. Pri Mariboru je bil najučinkovitejši Filip Petrič, ki je dosegel 18 točk.


ŠENTJUR TAJFUN : CEDEVITA OLIMPIJA (55: 74)

Zadnjo četrfinalno tekmo sta odigrali ekipi Šentjur ter Olimpija. Na začetku tekme so hitro povedli Ljubljančani, a se igralci Šentjurja niso dali in so držali priključek. Prva četrtina 19:17 za Cedevito Olimpijo. Drugo četrtino so odlično odprli Šentjurčani ter povedli 29:23, nato je minuto odmora vzel trener ljubljanske zasedbe in prebudil svoje igralce, ki so do polčasa prejeli le dve točki, sami pa so jih dosegli 12 in na odmor odšli s prednostjo 35:31.

Tudi v nadaljevanju smo spremljali izenačen dvoboj, vseskozi pa je bila v rahli prednosti Olimpija. Po treh četrtinah je ljubljanska zasedba vodila +6 (55:49). V zadnji četrtino so Šentjurčani uspeli držati priključek do pet in pol minut pred koncem, ko je bil rezultat 60:55 v korist Olimpije, nato pa ekipa Tajfuna do konca tekme ni dosegla več točke in ljubljanski košarkarji so se veselili uvrstitve v polfinale (74:55). Olimpija je skok dobila kar 46:25. Najboljši strelec pri zmagovalcih je bil Derin Can Ustun s 17 točkami, prav toliko jih je za Šentjur dosegel Nejc Zajko.
101 views

Recent Posts

See All