top of page
Ekipa U16 - zaključni turnir 2023

O KOŠARKARSKEM DRUŠTVU POSTOJNA

Dobrodošli na spletni strani KD Postojna.

Naša vizija je postati prepoznaven akter slovenskega in mednarodnega košarkarskega dogajanja.

Cilj, ki smo si ga zadali, je razvoj KD Postojna v prepoznavni regionalni košarkarski center. Želimo, da Postojna postane košarkarsko mesto. To pomeni, da želimo ustvariti okolje, kjer se bodo mladi igralci naučili dela in discipline v športu, želimo jim omogočiti pogoje za vrhunske dosežke. To nam bo uspelo le z aktiviranjem širše lokalne, športne, gospodarske in politične skupnosti.

igrišče
KD povezuje košarkarje, košarkarice in košarkarske navdušence vseh starosti. Skupaj treniramo, tekmujemo in se zabavamo. Ohranjamo in nadgrajujemo bogato zgodovino postojnske košarke, ki sega že v 40-ta leta prejšnjega stoletja.
Vzpostavljamo regionalni košarkarski center, namenjen povezovanju igralcev, trenerjev, športnih strokovnjakov ter lokalne skupnosti. Poleg zavezanosti košarki in športnemu duhu je naša zaveza tudi zdravje in dobro počutje ter aktivno preživljanje prostega časa.

Treningi košarke, ki jih ponujamo v KD, so veliko več kot samo tekanje za žogo. Otroci pridobijo različne zmožnosti in izkušnje, ki jih potrebujejo v času šolanja in kasneje v življenju. Ponujajo preživljanje časa na aktiven in zabaven način, omogočajo druženje, privajanje na delo v skupini, učenje odgovornosti in usklajevanje različnih obveznosti.

Pri najmlajših vse poteka skozi igro, saj je njim tak način učenja najbližji in najlažji. Starejši fantje pa imajo poleg treniranja v skupini tudi možnost individualnih treningov v sodelovanju z različnimi strokovnjaki.
Sodelujemo na regionalnih, državnih in mednarodnih tekmovanjih z različnimi starostnimi skupinami. Člani našega društva sodelujejo tudi v slovenskih reprezentancah.
Trenerji
V klubu smo ponosni in veseli, da z nami sodelujejo trenerji z bogatimi igralskimi in trenerskimi izkušnjami, ki med naše člane širijo košarkarsko znanje, strast do košarke in športni duh.
Igor Rojko
Igor Rojko

Rojen je v Trbovljah, kot otrok je  treniral različne športe. Košarko je začel igrati pri devetih letih, ko je v dar dobil prvo košarkarsko žogo znamke Mikasa. Košarkarsko se je kalil v matičnem KK Rudar, v mlajših letih je igral še za KK Zagorje in KK (SMELT) Olimpija. Od leta 1986 je bil član postojnskega KK (kasneje KD), za kar je bil najbolj zaslužen njegov nekdanji trener Ladislav Šepec. V KK je vse od začetka sodeloval kot trener in kot igralec in to v času, ko je postojnska ekipa tekmovala v najvišjem rangu. Med drugim so bili tudi ekipa, ki je prva v samostojni Sloveniji skupaj s trenerjem Predragom Milovićem, premagala ljubljansko Olimpijo.

Po izobrazbi je pedagog, zato je večino časa pomagal pri vzgoji mladih košarkarjev.
Od leta 2008 vodi t.i. »malo« košarko za otroke do 6. razreda, ki jo je  pomagal vzpostaviti že ob prihodu v Postojno. Hkrati je vrsto let deloval tudi kot učitelj športne vzgoje na OŠ v Postojni in Sežani. Trenutno je trener skupin U8, U10 in U12 v Postojni, Hruševju in Planini.
Vodi tudi košarkarski krožek na OŠ Miroslava Vilharja in OŠ Antona Globočnika. Skupaj s trenerjem Vikijem Troho sta vodji poletnega kampa v Ankaranu, ki ga organizira KD.

Viki Troha

Kot trener deluje v KD Postojna (in prej KK Postojna) že 11 let. Njegova trenerska kariera se je začela pred 15 leti v KK Pivka. 

Po prihodu v Postojno je postal trener mlajših kategorij fantov, bil pa je bil tudi pomočnik članskim trenerjem. Trenutno trenira skupine U14, U16
črni in U18. Skupaj z Igorjem Rojkom, trenerjem mlajših skupin, sta vodji poletnega kampa v Ankaranu, ki ga organizira KD. S skupinami, ki jih trenira, se udeležuje tudi mednarodnih turnirjev (npr. v Poreču, Sarajevu), kjer si fantje pridobivajo dodatne izkušnje, posegajo pa tudi po najvišjih mestih. Zadnja tri leta je bil z ekipo U16 udeleženec  zaključnega turnirja državnega prvenstva (Final 8), kjer so leta 2023 dosegli 3. mesto, leta 2021 in 2022 pa 4. mesto.

Viki Troha
Predrag Milović
Predrag Milović

S trenerstvom se je začel ukvarjati leta 1979 v rodni Črni Gori. Leta 1989 se je preselil v Slovenijo, kjer je kot trener deloval v številnih pomembnih klubih: Krka Novo mesto (3 leta), KK Zlatorog Laško (3 leta), ŽKK Ježica (4 leta), KK Idrija (3 leta), KK Helios (2 leti), KK Kraški Zidar (4 leta), KK Nova Gorica (4 leta), KD (prej KK) Postojna (8 let), KK Polzela (1 leto), KK Grosuplje (3 leta), KK Triglav (2 leti), KK Koper (1 leto). V tem času je bil trener v tudi v Siriji, na Kosovu in večkrat v Črni Gori. S KK Postojna se je leta 1992 kot trener udeležil tudi prvega ALL STARS-a v samostojni Sloveniji. Največ časa, kar šestindvajset let, je preživel v Postojni, kjer je bil trener in predsednik kluba. Resnično si želi, da se uresničijo njegove sanje in da se Postojna razvije v regionalni  košarkarski center. V svoji karieri je treniral veliko uspešnih igralcev in reprezentantov, med njimi so Sašo Zagorac, Miha Lapornik, Goran Jurak, Žiga Dimec, Roman Horvat, Daliborka Jokić, Mojca Markovič, Rankica  Šarenac, Tina Kvaternik in nazadnje Hana Ivanuša.

  Gorazd Sajovic

  Je domačin, ki je svoje prve košarkarske korake naredil pri sedmih letih v domačem klubu, takratnemu KK Postojna. Klubu je ostal zvest 15 let. Treniral je pod taktirko vrhunskih trenerjev, vse od mlajših pionirjev pa do članov. Z mladinsko ekipo je leta 1999 osvojili drugo mesto na državnem prvenstvu. Glede na veliko število fantov, ki si želijo trenirati in spoznati čare košarke, se je na pobudo vodstva kluba, odločil, da se v sezoni 2023/24 pridruži ekipi 
  trenerjev. Verjame, da bo pod vodstvom mentorjev, ob vztrajnosti fantov in skupnemu trdemu delu, napredek konec sezone zagotovo viden.

  Gorazd Sajevic
  Odbori
  Skrbijo, da je delo v skladu s statutom ter vizijo in cilji KD.
  Upravni odbor

  Cristian Žigon – predsednik
  Nastja Vilhar – blagajnik in finance
  Tilen Praper – član
  Iztok Čančula - član
  Miha Mauer – član
  Milan Španič – član
  Andrej Poljšak – član

  Nadzorni svet

  Boštjan Lekšan
  Samo Kerlatec
  Matej Štefančič

  Disciplinsko razsodišče

  Franci Poženel
  Aljoša Tomažič
  Aleš Jereb

  Naši podporniki

  Sodelujemo s podjetji in institucijami, ki z nami delijo in širijo pozitiven odnos do športa in aktivnega preživljanja prostega časa.
  Pridružite se naši ekipi in bodite del nečesa posebnega.

  Kontakt

  Imate vprašanje za nas ali nam želite kaj sporočiti? Pišite nam.

  Pot k Pivki 4

  6230 Postojna

  041-779-656 

  • Facebook KD Postojna
  • Instagram KD Postojna

  Hvala za sporočilo, odgovorili bomo v najkrajšem možnem času

  bottom of page