top of page

18ka v boju za bron

Včerajšnji polfinale je določil pare nedeljskih finalnih tekem za prvo oz. tretje mesto na zaključnem turnirju. Naši fantje se bodo borili za tretje mesto, njihov nasprotnik bo ekipa Krke. V boju za prvo mesto pa se bodo pomerili Ljubljančani – Slovan in Cedevita Olimpija.

Danes je dan za počitek, v nedeljo pa se spet vidimo v oranžno-črnih barvah! Tekma za tretje mesto začne ob 11.00, za prvo pa ob 13.30.

V nedeljo pa enega od navijačev čaka tudi posebno presenečenje v obliki dveh vstopnic za tekmo med Slovenijo in Litvo! Skupaj s Košarkarsko zvezo Slovenije bomo na tekmi proti Krki podelili dve vstopnici za Telemachov spektakel med Slovenijo in Litvo 25. junija v Areni Stožice v pripravah na kvalifikacijski turnir za olimpijske igre 2024. Kako do vstopnic? Dovolj je, da pridete na tekmo in ste pozorni na dogajanje okoli sebe in z malo sreče bosta vstopnici za ogled tekme slovenske reprezentance vaši.

Se vidimo!

 

Poročilo tekem polfinala: 

KRKA BELI : SLOVAN A (73 : 76)

V prvi polfinalni tekmi sta si nasproti stala Slovan in Krka. Tekmo so bolje začeli igralci iz prestolnice in sredi prve četrtine povedli za 8, kar pa je bila tudi najvišja prednost katerekoli ekipe na tekmi. Slovan je ohranjal manjšo prednost vse do konca 1. Četrtine (27:22).  V prvih minutah druge četrtine je sledilo nekaj raztrgane igre saj je vsaka ekipa v treh minutah dosegla le po dve točki. Krka je uspela rezultat poravnati na 29, nato je sledil delni izid 10:3 v korist Slovana, a Krka se ni predala in se do polčasa povsem približana Ljubljančanom (41:40).

Začetek drugega polčasa je bil povsem enak kot je bil začetek druge četrtine, rezultat je bil po treh minutah in pol izenačen na 44, nato je Slovan dosegel naslednjih šest točk, a vztrajni igralci Krke so spet našli odgovor in povedli 58:55. Četrtina pa se je zaključila z izenačenim rezultatom (60:60). Tudi v zadnji četrtini je bila tekma vseskozi napeta, rezultat je bil poravnan na 70, ko je bilo do konca še tri minute in pol. Naslednjih 5 točk so dosegli igralci Slovana in to je bila tudi odločilna prednost, ki je Ljubljančanom zagotovila nastop v finalu. Končni rezultat je bil 76:73. Pri zmagovalcih je največ točk dosegel Leon Ivičič in sicer kar 42, pri poražencih, ki bodo v nedeljo odigrali tekmo za bronasto medaljo pa je bil prvi strelec  Val Hribar s 23imi točkami.

PERFECT MOVE POSTOJNA : CEDEVITA OLIMPIJA (62 : 79)

Igralci Postojne in Olimpije so se tako kot v lanski sezoni kategorije U16 tudi tokrat srečali v polfinalu. Košarkarski navdušenci so ponovno napolnili dvorano Šolskega centra Postojna in pripravili odlično vzdušje. Začetek tekme je bil izenačen, ekipi sta se izmenjevali v minimalnem vodstvu in prvo četrtino zaključili z izenačenim rezultatom (16:16). V drugi četrtini sta ekipi nadaljevali z izenačeno igro, po vodstvu Olimpije 24:22, pa je domačinom na krilih navijačev uspel delni izid 8:0 in gostujoči trener je bil primoran reagirati z minuto odmora.  Rezultat se do konca polčasa ni bistveno spremenil in Postojna je na odmor odšla z manjšo prednostjo (33:28).

Tudi začetek drugega polčasa je bil izenačen, nekoliko bolje so odigrali Ljubljančani, ki so Postojno ujeli, po zadetih metih za tri točke na obeh straneh je bil izid zadnjič poravnan na 42, nato pa je na igrišču počasi začela prevladovati Cedevita Olimpija. Domačini so priključek uspeli držati do rezultata  46:44 za Olimpijo, nato pa je sledil delni izid 11:2 za goste in tretja četrtina se je zaključila z rezultatom 46:57. V zadnji četrtini so Postojnčani poskušali spreobrniti potek tekme, vendar so jim pošle moči in se nikoli niso uspeli nevarno približati gostom. Končni rezultat za ljubljanski finale je bil 62:79. Olimpija je prevladovala v skoku, ki ga je dobila z 42:29, Postojni pa se je poznala tudi kratka klop, saj so igralci, ki so v igro prišli kasneje dosegli le 2 točki, vse ostale pa so prispevali igralci prve peterke. Pri domačinih je bil najboljši strelec  Samed Grošić z 18imi točkami, dodal je še 14 skokov, pri zmagovalcih je največ točk dosegel Derin Can Ustun in sicer 25.101 views

Recent Posts

See All

Zahvala

Bình luận


bottom of page