top of page

KOŠNovice 2.-14.4.2024: U18 čaka še zadnja tekma pred zaključnim turnirjem

V preteklih dveh tednih se je zvrstilo kar nekaj tekem in nekatere ekipe so tudi zaključile s tekmovanji za to sezono. Med  njimi tudi ekipa U20, ki je na Vrhniki tudi zadnjo tekmo zaključila z zmago (71:64). V svoji skupini je z 10 zmagami in dvema porazume uvrščena na drugo mesto.  Za nekatere igralce v ekipi se je s tem tudi zaključil mladinski staž.

Ekipa U18 je odigrala dve tekmi, z ekipama ECE Triglav A in Šentjur Tajfun, ki ju je trener Troha pospremil z besedami: »V Kranju smo pokazali verjetno najboljšo tekmo v sezoni in povsem nadigrali vrstnike (93:68). Na sobotnem gostovanju v Šentjurju smo tekmo odigrali zelo rutinirano. Zmaga ni bila v nobenem trenutku ogrožena (88:72).« V zadnjem tednu so imeli načrtovani še dve tekmi. Tekmo proti Ljubljani so že odigrali in prikazali vrhunsko igro ter z rezultatom 104:89 zasluženo zmagali. Da bi obdržali prvo mesto na lestvici in s tem dobili lažjega nasprotnika na zaključnem turnirju, morajo na zadnji tekmi drugega dela premagati tudi Slovan. Tekma bo danes, 19.4. Vabljeni, da se nam pridružite in podprete mlade talente na njihovi poti do košarkarskih uspehov!

S tekmovanjem sta zaključili tudi obe ekipi U16. U16 črni so odigrali zadnjo tekmo z ekipo Zlatorog Thermana Laško, ki se je zaključila z zmago nasprotne ekipe (74:62). To pa hkrati pomeni, da ne ne morejo sodelovati na zaključnem turnirju, saj je tekma predstavljala izločilno četrtfinalno tekmo za uvrstitev v nadaljnje tekmovanje. Za ekipo U16 oranžni sta dve odigrani tekmi – z ekipama Triglav B in Jesenice. Tekma s Triglavom (84:88) je bila odločena v samem zaključku, je mnenja trener Sajovic: »Predvsem zaradi naših slabih odločitev tako v napadu kot v obrambi. Sicer pa zelo izenačena in borbena tekma«. Tekma z Jesenicami pa je bila zadnja prvenstvena tekma letošnje tekmovalne sezone, ki jo je trener komentiral tako: »Pohvala vsem fantom za zmago (83:54). Tudi če  nisem bil zadovoljen z igro fantov v določenih trenutkih tekme, smo z našo agresivnostjo v obrambi na koncu prišli do zaslužene zmage.«

Ekipa U14 je tudi odigrala rutinirano tekmo z visoko zmago proti mladi ekipi Gorenja vas (110:48). Kot je zapisal trener Sajovic, so vsi igralci lepo izkoristili svoje igralne minute. 

Ekipa U12 oranžni se je v Luciji pomerila z Novo Gorico in 3x3 Piranom, trener Rojko pa je zapisal:  »Prvo tekmo so zaznamovali številni protinapadi obeh ekip in izenačena igra. Proti Piranu smo izkoristili boljše tehnično znanje in zlahka prihajali do številnih metov, čeprav koncentracija ni bila več na ravni prve tekme.« Sledi še zadnji turnir v Novi Gorici, ko se poleg domačinov pomerimo še s Koprom. 

Ekipa U10 je gostila turnir v telovadnici OŠ Miroslava Vilharja: »Proti višjim in močnejšim Pivčanom smo le stežka prihajali do obroča, medtem ko je bila tekma z Orli vseskozi izenačena. Tokrat so manjkali nekateri nosilci igre, zato so  več priložnosti za igro dobili nekateri mlajši dečki in deklice.« je po tekmi povedla trener Rojko.

Razpored tekem, ki bodo odigrane ob koncu tedna, lahko spremljate na spletni strani KD v zavihku »TEKME IN DOGODKI«. Pod posamezno najavo tekme najdete tudi povezavo do tekme in statistike na spletni strani KZS.



36 views
bottom of page