top of page

KOŠNovice 22.-28.4.2024: »Final 8« tretjič v Postojni

Konec tedna smo se razveselili novice, da smo bili uspešni na razpisu KZS za organizacijo zaključnega košarkarskega turnirja državnega prvenstva najboljših osmih ekip v državi za fante do 18 let. To bo že tretje leto zapored, da se eden od zaključnih turnirjev odvija v Postojni. V letu 2022 in 2023 je bil to zaključni turnir za fante do 16 let, ko nam je uspelo uprizoriti pravi praznik košarke v Postojni, nekateri pa so dogodka opisali kot »košarkarska pravljica«. Tudi letos bomo dali vse od sebe, da bo dogodek izpeljan na vrhunski ravni. Privabiti pa želimo tudi čim več navijačev in košarkarskih ter športnih navdušencev. In ponovno vas prosimo za pomoč, da nam po svojih zmožnostih pomagate pri organizaciji dogodka ter promociji in razširitvi novice o dogodku. Za dodatne informacije nas kontaktirajte na kdpostojna@gmail.com ali na telefon 041 779 656.

Sicer pa so nas naši člani prejšnji teden navdušili z odličnimi rezultati tudi na drugih tekmovanjih  v okviru KZS. Priborili so si še dve prvi mesti in sicer z ekipo SŠ Postojna v tekmovanju srednjih šol in 3x3. Na finalnem turnirju dijakov, ki je letos potekal na ŠC Postojna, so poleg domače ekipe tekmovale še ekipe Gimnazije Šentvid, Elektrotehniško-računalniške strokovne šole in gimnazije Ljubljana in III. Gimnazije iz Maribora. Ekipo dvanajstih igralcev je sestavljalo sedem naših članov in sicer Aljaž Povh, Robin Žigon, Jaša Poženel Vilhar, Leon Jereb, Jernej Praper, Jan Marinčič in Samed Grošić. Vodja ekipe je bil Aleš Masterl, trener pa »naš« Viki Troha. Samed Grošić pa je prejel tudi naziv MVP. Več pa v novici KZS.

Ekipa SŠ Postojna je tudi zmagovalka letošnje sezone košarke 3x3 med srednješolci. Ekipo, ki je v finalu premagala Gimnazijo Ptuj, so sestavljali Leon Jereb, Jaša Poženel Vilhar, Samed Grošić, Urban Vodopivec, vsi naši člani. Več o tekmi v novici KZS.

Čestitke fantom za priigrane zmage in pridobljene nazive!



131 views
bottom of page