top of page

KOŠNovice 25.3.-31.3.2024: Dvakrat srebrni

Obe ekipi, ki sta sodelovali na mednarodnem košarkarskem turnirju v Sarajevu oziroma Poreču, sta se domov vrnili s srebrnim pokalom. V Sarajevu je gostovala ekipa U18, s fanti letnikov 2006, 2007 in 2008. V kategoriji U18 je tekmovalo 18 ekip iz petih držav – Slovenije, Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Srbije ter Nemčije. Naši fantje so na koncu priznali le premoč ekipi Žitko Basket iz Beograda. V Poreču pa so fantje tekmovali v kategoriji U15 in sicer letniki 2009 in 2010. V tej kategoriji, kjer je tekmovalo osem ekip iz štirih držav – Slovenije, Hrvaške, Srbije in Italije, je bil Urban Lekšan s 101 točko tudi daleč najboljši strelec turnirja (drugi na lestvici je dosegel 61 točk). Naše fante je v boju za prvo mesto premagala ekipa Hrastnika. Čestitke fantom in trenerjem obeh ekip! »Srebro«, ki so ga prinesli domov, je vsekakor nagrada za vse vloženo delo in naporne treninge. Poleg tega pa je tudi lepa izkušnja, ki ni pomembna zgolj s tekmovalnega vidika, pač pa tudi za krepitev ekipnega duha, z druženjem izven košarkarskih igrišč. 

Seveda pa brez navijaške podpore ne gre. Tudi starši – navijači so se dobro odrezali in preglasili marsikatero številčnejšo navijaško zasedbo. V Sarajevu pa smo navijali tudi za naše sosede – Orle, še posebej glasno, ko je bila na parketu Ajda Praper, sicer naša članica, ki je v Sarajevu okrepila ekipo U14 in U16 KK Orli. Tudi z njeno pomočjo sta se obe ekipi deklet domov vrnili s srebrnim pokalom. Čestitke tudi Ajdi in obema ekipama punc!

Sicer pa je bila Ajda Praper prejšnji teden večkrat »srebrna«. S sotekmovalkami iz OŠ Miroslava Vilharja je namreč dosegla drugo mesto v finalu ŠKL - šolskega prvenstva za starejše učenke (od 6. do 9. razreda), ki je potekalo 26. marca v Postojni.  V napeti finalni tekmi je zmagala ekipa OŠ Ob Dravinji iz Slovenskih Konjic. Tekma je bila razburljiva in izenačena skoraj do konca, dekleta pa so pokazale veliko znanja, borbenosti in lepih potez. Na tekmi sta se poleg Ajde izkazali tudi dve nekdanji igralki KD Postojna – Zoja Blažek in Tinkara Simčič. Izpostavimo še, da je bila Ajda med najmlajšimi predstavnicami in z 21 točkami prva strelka finala. Ajda, čestitke še enkrat!

V tem tednu bodo ekipe odigrale sedem tekem, od tega štiri na domačem igrišču. Najpomembnejša tekma ta teden čaka ekipo črnih U16, saj igrajo kvalifikacije za uvrstitev v Final 8. Odigrana bo v nedeljo, 7.4., s pričetkom ob 12:00 in sicer na nevtralnem terenu v Dobrovi proti ekipi Zlatorog Thermana Laško. Podrobnejši razpored tekem lahko spremljate na spletni strani KD v zavihku »TEKME IN DOGODKI«. Pod posamezno najavo tekme najdete tudi povezavo do tekme in statistike na spletni strani KZS.



227 views
bottom of page