top of page

Leon Jereb z reprezentanca do 18 let peti na turnirju v Nemčiji

Naš član Leon Jereb je bil med 30. marcem in 6. aprilom s slovensko reprezentanco do 18 let na mednarodnem turnirju Albert Schweitzer v Mannheimu (Nemčija). Reprezentanca, ki jo je vodil trener Tomaž Fartek, je osvojila končno peto mesto, ko je v izločilnih bojih premagala Egipt in Grčijo, skupno pa je zabeležila pet zmag in dva poraza.

Leon, sicer med mlajšimi igralci v ekipi, je dobil lepo minutažo 20ih minut na tekmo. Igral je na poziciji organizatorja igre v dresu številka 15 in v povprečju dosegel 6,4 točke na tekmo.  

Leonu in celotni ekipi čestitke za rezultat! Dosegli so namreč najboljšo slovensko uvrstitev na turnirju Albert Schweitzer. Kot navaja KZS, gre za močan in v svetu priznan turnir, na katerem je Slovenija letos sodelovala sedmič. Pred tem še leta 1993, 1994, 1998, 2000, 2004 in 2014. Do letošnjega nastopa je najboljši rezultat dosegla leta 1994, ko je osvojila šesto mesto.

V klubu smo veseli in ponosni, da vzgajamo košarkaše, ki se po košarkarskem znanju lahko kosajo s košarkarji trenutno najboljših klubov v Sloveniji. Sicer pa je tokratno ekipo sestavljalo 11 fantov iz 8 klubov – po dva iz klubov  Krka Novo mesto, Cedevita Olimpija in Triglav Kranj ter po eden iz Ilirije, Kansai Helios Domžale, Saski Baskonia, Triglav Kranj ter KD Postojna.

Več si lahko preberete v novici KZS.



188 views
bottom of page