top of page

Plaketa ekipi U16 za športne dosežke v letu 2023

Včeraj, 4.4.2024, je v Kulturnem domu v Postojni potekala slavnostna podelitev priznanj za športne dosežke v letu 2023, ki jih podeljuje Športna zveza Postojna. Med prejemniki priznanj je tudi ekipa U16 KD Postojna – prejela je malo plaketo. Priznanje si je ekipa fantov do 16 let prislužila z odličnimi dosežki v letu 2023, ki jih okronala s tretjim mestom na zaključnem državnem turnirju. V celotni sezoni je ekipa zabeležila le en poraz in še to le za eno točko (88:89) na polfinalni tekmi zaključnega turnirju proti ekipi Olimpije.

Spomnimo, da je lani zaključni turnir potekal v Postojni in da ga je košarkarska javnost poimenovala kar »košarkarska pravljica« oz. praznik košarke v Postojni. V treh dneh si je turnir ogledalo okoli 3000 ljudi, navijači pa so poskrbeli za izjemno navijaško vzdušje. Piko na i pa so seveda postavili fantje ekipe U16 s tretjim mestom. Lansko ekipo pod vodstvom trenerja Vikija Trohe so sestavljali: Leon Jereb, Samed Grošić, Nik Jović, Luka Hreščak, Matic Morelj, Aljaž Žakelj, Robin Žigon, Aleks Tomažič, Vili Podržaj, Luka Malnaršič, Tine Štefančič, Jaka Biščak, Eman Semanić in Tine Mislej. Čestitke fantom in trenerju!

Ekipa U16 je tudi letos na dobri poti, da se uvrsti na zaključni turnir. V nedeljo, 7.4. namreč igrajo kvalifikacije z ekipo Zlatorog Thermana Laško. Fantje, na zmago!  Ekipa U18, ki jo med drugim sestavljajo tudi fantje lanske ekipe U16, pa je že uvrščena na zaključni turnir v svoji kategoriji. Zaključna turnirja bosta potekala konec aprila in v začetku maja, prizadevali si bomo, da tudi tokrat v Postojni.





267 views
bottom of page