top of page

Uvrstitev U16 v 1. ligo in prva tekma za U14

V Ajdovščini je 2. turnir MAESTRO LIGE odigrala ekipa U12. Tokrat je priložnost za igro dobilo kar 19 otrok. Ekipe so bile po moči izenačene, za nemalo razburjanja na tribunah pa je poskrbel organizator, ki je "pozabil" da se vodi skupni rezultat obeh ekip in "ne lovi zmage". Naslednji turnir je predviden za 22.10. v Idriji. Sodelujoči ekipi bosta še Hidria in Vintola Dornberk.

S tekmovanjem v Kopru v MINI POKALU SPAR je sezono je začela tudi ekipa U14. Proti nasprotnikom Koper Beli so dosegli visoko zmago (91 : 25). Kljub visokemu rezultatu pa je bila prisotna začetna trema, ki je botrovala napakam v igri in kot pravi trener Troha, bodo na odpravi le-teh delali v nadaljevanju treningov.

Medsoseski derbi ekip U16 pa je napolnil tribune ŠC Postojna in ustvaril pravi košarkarski praznik. Kljub temu da so za favorite veljali gostje Orli, so naši igralci dokazali, da se z pravim pristopom in borbenostjo da premagat tudi višje in močnejše nasprotnike (76 : 68). Ekipa U16 se je tako uvrstila v 1. ligo.

Za člane pa se je tekma na domačem igrišču odvila po podobnem scenariju kot prejšnji teden. Igrali so z izkušenejšo ekipo Hidrie ter bili večji del tekme enakovreden in na trenutke boljši nasprotnik (četrtine: 18:19, 22:16, 21:20, 14:22). Na koncu pa je v obrambi in napadu zbranost popustila, kar so gostje izkoristili in tudi s pomočjo nekaj dvomljivih sodniških odločitev, obrniti tekmo v svojo korist (75:77). Trener Petrović dodaja, da je ne glede na poraz potrebno zadržati pozitivno energijo in nadaljevati s takim pristopom tudi na naslednji tekmi v Ajdovščini, ki bo po pričakovanjih ravno tako »težka«.84 views

Recent Posts

See All

Zahvala

Comments


bottom of page