top of page

Zmaga na zadnji tekmi turnirja in osvojeno tretje mesto

Fantje U18 so zadnjo tekmo turnirja odigrali proti ekipi Krke. Že od začetka so dominirali na igrišču in prikazali pravo »zmagovalno« igro tekom celotne tekme ter na koncu zasluženo zmagali s skoraj 30imi točkami razlike. Kar je pomenilo 3. mesto na turnirju in s tem tudi ponovitev lanskoletnega uspeha ekipe U16. Čestitke fantom, trenerjem in ostali ekipi, ki je pomagala pri organizaciji in izvedbi tekmovanja.

Za prvo mesto sta se pomerili ekipi  Slovana in Cedevite Olimpije, slednja je postala tudi zmagovalka turnirja.

Podeljene so bile tudi individualne nagrade. Najboljši skakalec turnirja je bil Samed Grošić, najboljši podajalec je bil prav tako član postojnske ekipe Jaša Poženel Vilhar, najboljši strelec pa igralec Slovana Leon Ivičič. MVP je postal Derin Can Ustun, ki je bil tudi član prve peterke turnirja. Poleg njega so bili v prvo peterko uvrščeni Martin Tonejc (Cedevita Olimpija), Leon Ivičič (Slovan), Jazon Krošelj (Krka) in domačin Leon Jereb.

 

Poročilo tekem finala: 

PERFECT MOVE POSTOJNA : KRKA BELI (100:71)

Za bronasto odličje sta se pomerila domača Postojna in Krka. Gostje iz Novega mesta so tekmo začeli nekoliko zaspano in Postojnčani so si proti koncu prve četrtine nabrali že 12 točk prednosti. Krka je v zadnji minuti in pol uspela nekoliko zmanjšati razliko, a je ta na koncu vseeno znašala 8 točk (25:17).  Krka se je na polovici druge četrtine uspela približati domačinom (35:32), nato pa je Postojna do konca prvega polčasa uspela razliko povišati (49:38).

Takoj po prihodu na igrišče je Krka zadela za 3 točke, to pa je bilo tudi zadnjič, da so Postojnčani vodili za manj kot 10 točk na srečanju. Domačini so začeli prevladovati na igrišču, zadevali so iz vseh položajev in višali prednost iz minute v minuto. Ob koncu tretje četrtine je bilo jasno, da bo zadnjih deset minut zgolj formalnost (78:52). Kljub visoki prednosti je Postojna še naprej polnila koš nemočnih gostov in na sredini zadnje četrtine so dosegli najvišjo prednost +37, Krka je do konca tekme uspela malenkost omiliti poraz (100:71). Postojnčani so bili izredno razpoloženi pri metu za tri točke, saj so jih zadeli kar 18.

Pri gostih sta bila najboljša strelca Jazon Krošelj in Maks Smodiš s po 13imi točkami, pri domačinih pa Jaša Poženel Vilhar, ki jih je dosegel 20.

 

SLOVAN A : CEDEVITA OLIMPIJA (62:89)

V velikem finalu sta se pomerili dve ljubljanski ekipi – Slovan in Cedevita Olimpija. Začetek srečanja je bil precej nervozen, obe ekipi sta veliko grešili in rezultat je bil po štirih minutah igre zgolj 4:4. V nadaljevanju so bolje odigrali košarkarji Slovana, ki so povedli 14:7, a jih je Olimpija do konca prve četrtine skoraj ujela (20:19). Slovan je drugo četrtino odprl z zadeto trojko, nato pa je sledilo veliko raztrgane igre na obeh straneh in gledalci so morali na naslednje točke obeh ekip čakati tri minute. Še naprej so vsi košarkarji precej grešili, rezultat je bil štiri minute pred koncem prvega polčasa izenačen na 23, nekoliko kasneje še na 27, nato so košarkarji Olimpije zaigrali nekoliko bolje v napadu in na odmor odšli s prednostjo 7ih točk (34:27).

V drugem polčasu se je nadaljevalo izenačeno srečanje, Olimpija je sicer že povedla za 9, a Slovanovci  se niso predali, vztrajno so se bližali in tudi povedli (48:47). Do konca tretje četrtine je Olimpija rezultat obrnila v svoj prid (52:49). V zadnji četrtini je Olimpija hitro naredila delni izid 8:0 in povedla z dvomestno prednostjo, posredoval je trener Slovana z minuto odmora, a tudi ta ni pomagala. Olimpijini košarkarji so še naprej zadevali z vseh položajev in prednost je hitro naraščala (67:49). Dobre tri minute pred koncem srečanja je Olimpija prvič povedla za več kot 20 (78:57) in srečanje je bilo odločeno. Končni rezultat je bil 89:62 in slavje favoritov se je lahko začelo.

Najboljši strelec Slovana je bil ponovno Leon Ivičič – 25 točk, pri zmagovalcih je največ točk dosegel Derin Can Ustun in sicer 27.


(Foto: Valter Leban)


74 views

© 2024 KD Postojna

bottom of page